ODRŽANA I BE(A)T YOU CAN RADIONICA

ODRŽANA I BE(A)T YOU CAN RADIONICA

29. ožujka 2019., održana je radionica „I BE(A)T YOU CAN“ u sklopu provedbe BEAT projekta na kojem je Istarska razvojna agencija jedan od partnera, a koja je okupila predstavnike fakulteta, ureda za transfer tehnologije, poduzetnike, inovatore i ostalu zainteresiranu javnost.
U prvom dijelu sudionicima je predstavljena „design thinking“ metoda u okviru koje su predstavljeni koraci od ideje do prototipa, a nakon koje je održana panel diskusija na temu „EKO BUSSINESS“ u kojem su sudjelovali dr.sc. Petra Karanikić (Ured za transfer tehnologije), Duje Kalajžić i dr.sc. Igor Ružić (Građevinski fakultet), Elvino Krizmanić (Infobip), Slobodan Varga (Easy Way Techniques LTD) i Marko Pereša (NorthEast agency). 
Nakon rasprave o potencijalima za daljnji razvoj u „plavom sektoru“ te povezivanje s IT sektorom i novim tehnologijama, predstavljena je inovacija tvrtke Easy Way Techniques – solarni paneli za jedrilice koji proizvode struju i griju vodu, a njihova proizvodnja ne stvara otpad. Isto tako predstavnici Građevinskog fakulteta iz Rijeke prezentirali su primjenu 3D tehnologija (dronovi, printeri, skeneri), nakon čega su prisutni imali priliku isprobati VR naočale čiju je upotrebu prezentirao Robert Lesac. 
Kako je cilj događanja bilo umrežavanje i razmjena znanja, predstavnici Lloyds designa testirali su svoj projekt za koji su dobili EU sredstva, a koji omogućava povezivanje sudionika putem QR koda. Održana su i predavanja arhitekta Brune Juričića te Nele Medakov Blagić (Progresso consulting). 
Više o radionici možete poslušati ovdje.