U sklopu projekta ATLAS održao se sastanak partnera i Mashup event u Trevisu

U sklopu projekta ATLAS održao se sastanak partnera i Mashup event u Trevisu

Djelatnici IDA-e sudjelovali su na sastanku partnera na  projektu ATLAS (Adriatic Cultural Tourism Laboratories), koji se održao 27. i 28. ožujka 2019. godine u Trevisu, Italija. Istarska razvojna agencija predstavila je svoj dosadašnji rad i aktivnosti koje su održane, posebno u dijelu komunikacijskih aktivnosti te su dogovorene aktivnosti koje će se provoditi u budućem periodu trajanja projekta ATLAS te daljnje suradnje između partnera na projektu. 

Drugog dana sastanka održao se Mashup event na kojem su sudjelovali ICT stručnjaci, projektni menadžeri i mnogi drugi sudionici iz Hrvatske i Italije. Sudionici su bili podijeljeni u timove te su koristili zajedničke ideje i vještine kako bi razvijali nova inovativna rješenja u kulturnom i turističkom sektoru.

Projekt ATLAS – Adriatic Cultural Tourism Laboratories odobren je za financiranje  iz programa 2014-2020 Interreg V-A Italija Hrvatska CBC iz poziva 2017 Standart +, Prioritetna os 3 – Okoliš i kulturna baština. Cilj projekta je jačanje i razvoj ICT alata u svrhu promocije kulturnog turizma kao neiskorištenog potencijala u zemljama partnerima. Kroz projekt doći će do podizanja kulturnog stvaralaštva koristeći inovativne pristupe kroz poticanje transnacionalne suradnje u području kulturnog turizma, razmjene najboljih praksi u području destinacijskog menadžmenta kulturnog turizma, predstavljanja pilot modela upravljanja  kulturnim destinacijama.

kupna vrijednost projekta iznosi 964.933,48 EUR od čega je IDA-i namijenjeno 129.417,50 EUR. Od navedenih 129.417,50 EUR Europska unija sufinancira 110.004,87(85%), dok sufinanciranje od strane IDA-e iznosi 19.412,63(15%). Projekt traje 18 mjeseci.