Tehnološki inkubator čeka start up tvrtke

U TIJEKU POZIV ZA ISKAZIVANJE INTERESA
Od svog osnivanja IDA je nezaobilazan čimbenik razvoja regionalnog poduzetništva. Nakon projekta pokretanja poduzetničkog inkubatora „Izazov" te osnivanja Centra za istraživanje metala METRIS, čime se osigurala infrastrukturna baza za istraživanje i razvoj kao preduvjet razvoja inovacija i primjene novih tehnologija u gospodarstvu, kao logična nadogradnja nametnula se ideja osnivanja Tehnološkog inkubatora.
Projekt osnivanja Tehnološkog inkubatora nadogradnja je postojeće infrastrukture Centra za istraživanje materijala METRIS, koja za cilj ima pružanje podrške i pomoći malim poduzetnicima u realizaciji inovativnih poduzetničkih ideja u početnoj fazi rasta i razvoja. Sukladno smjernicama EU upravo je takav oblik sinergije znanstvenih i razvojnih institucija na usluzi gospodarskim subjektima odrednica razvoja modernog poduzetništva te predstavlja dodatan poticaj gospodarskom razvoju regije.
Ciljevi Tehnološkog inkubatora su:
uspostava inkubacijskog centra za tehnološki inovativna start-up poduzeća
uspostava mehanizama za unapređenje postojećih tehnološko inovativnih poduzeća
pružanje servisa poduzetnicima u inkubatoru u obliku tehničke, savjetodavne podrške (consulting, treninzi zaposlenika, marketing, Internet portal)
poboljšanje transfera znanja sa Sveučilišta u gospodarske subjekte
identifikacija tehnološko inovativnih projekata i motivacija za pokretanje inkubacijskog procesa
S više od 500 m2 poslovnog prostora smještenog na već postojećoj lokaciji Centra METRIS, strukturiranog u 11 modularnih ureda s multimedijalnom dvoranom i informatičkim kabinetom, Tehnološki će inkubator svojom atraktivnom lokacijom, blizinom Sveučilišta te poslovnog centra grada Pule predstavljati značajan iskorak u modernom poslovanju inovativnih start up tvrtki ali i postojećih tehnološki inovativnih poduzeća. Više o svemu na www.ida.hr Link na članak ovdje.