Najavljen 4. Gospodarski forum Istre u Poreču

Danas je u prostorima Istarske razvojne agencije - IDA-e u Puli predstavljen program 4. Gospodarskog foruma Istre, koji će se pod visokim pokroviteljstvom i uz sudjelovanje predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića, a u organizaciji Istarske županije i Istarske razvojne agencije održati u četvrtak, 28. ožujka u hotelu Laguna Parentium u Poreču.

Forumu će uz predsjednika Republike Hrvatske, Josipovića prisustvovati i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Nenad Stazić, ministar turizma Republike Hrvatske Darko Lorencin, župan Ivan Jakovčić, gradonačelnik Pule Boris Miletić, Rovinja Giovanni Sponza i Buzeta Valter Flego, kako je najavio danas direktor IDA-e Boris Sabatti.

Sabatti je ukratko predstavio i program Foruma koji će započeti od 10 sati pozdravnim govorom župana Jakovčića, predstavnika Vlade i Predsjednika Republike.

U 10.45 gradonačelnici Pule, Rovinja i Buzeta govoriti će o „Ulozi jedinica lokalne samouprave u gospodarskom razvoju Istarske županije", u 11.25 će dr.sc. Sanja Tišma, ravnataljica Instituta za međunarodne odnose i dr.sc. Krešimir Jurlin, znanstveni suradnik Instituta za međunarodne odnose govoriti o „Zelenom poduzetništvu", nakon čega će, u 11.40 sati dr.sc. Dean Ban, ravnatelj Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč i dr.sc. Danijela Poljuha, stručna savjetnica Centra za istraživanje materijala METRIS obraditi temu „Znanstveno-istraživački centri u funkciji razvoja gospodarstva".
O „Potencijalu IT-ja u regiji i svijetu" govoriti će direktor prodaje Infobipa brzorastuće istarske tvrtke sa poslovnicama diljem svijeta, Veselin Vuković, dok će u 12.10 Ružica Gelo, direktorica Centra za EU Hrvatske gospodarske komore i pregovaračica pri ulasku Hrvatske u EU govoriti o „Mogućnostima financiranja za poduzetnike iz EU fondova".
„E marketing turizma Istre" predstaviti će Branko Curić, pročelnik Upravnog odjela za turizam Istarske županije i Siniša MIljević, direktor Istarske razvojne turističke agencije - IRTA.

Završnu riječ dati će moderator dr.sc. Boris Sabatti, direktor IDA-e. Link na članak ovdje.