Predstavljen program obilježavanja 20 godina Istarske razvojne agencije - Ulaganje u poduzetništvo kao pokretač razvoja

Predstavljen program obilježavanja 20 godina Istarske razvojne agencije - Ulaganje u poduzetništvo kao pokretač razvoja

Istarska razvojna agencija slavi punih 20 godina rada. Navedeni će se jubilej u razdoblju od 10. do 12. prosinca 2019. godine obilježiti i višednevnim raznovrsnim programom te je isti u srijedu, 4. prosinca 2019. godine, predstavljen na konferenciji za medije u sjedištu agencije u Puli. Direktor IDA – e Boris Sabatti uvodno je istaknuo kako je IDA osnovana krajem 1999. godine kao prva regionalna razvojna agencija u Republici Hrvatskoj te kao ključno operativno tijelo za provedbu razvojnih programa Istarske županije.

Osnivači IDA – e; Istarska županija i svih 10 istarskih gradova, imali su u vidu kao misiju kreiranje i provedbu mjera za razvoj poduzetništva s ciljem podizanja konkurentnosti gospodarstva Istarske županije. Stoga IDA već punih 20 godina aktivno djeluje u područjima poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva u Istarskoj županiji, a glavne domene djelovanja su poduzetništvo, EU projekti, edukacije, strateško planiran je te istraživanje , inovacije i razvoj naveo je Sabatti.

Više o programu pročitajte na Glas IstreRegional Express, RadioLabin, Istarski.hr, TVNova, Nasabujstina, PulskaSvakodnevnica, MedulinFM, IstraIn

La voce del popolo 

Jutarnji list