Istarska županija i IDA pokreću novu kreditnu liniju za poduzetnike s najpovoljnijim uvjetima na tržištu

Istarska županija i IDA pokreću novu kreditnu liniju za poduzetnike s najpovoljnijim uvjetima na tržištu

Istarska županija i Istarska razvojna agencija - IDA d.o.o. sklopile su danas, 14. svibnja 2019. godine Sporazum o provedbi nove kreditne linije za istarske male i srednje poduzetnike, obrtnike i zadruge, ukupnog kreditnog potencijala od 60 milijuna kuna. Ugovori su sklopljeni sa sedam poslovnih banaka koje su temeljem Javnog poziva iskazale interes: Erste banka, Hrvatska poštanska banka, Istarska kreditna banka Umag, OTP banka, Privredna banka Zagreb, Raiffeisen banka te Zagrebačka banka.

„Kreditna linija „Poduzetnik - Istarska županija 2019.“ trenutno nudi zainteresiranim poduzetnicima, obrtnicima i zadrugama najpovoljnije kamate na tržištu, prilikom čega Istarska županija subvencionira kamatu s 1%  iz županijskog proračuna“, istaknuo je istarski župan Valter Flego. Iz proračuna Istarske županije u proteklih je pet godina, dodao je Flego, izdvojeno 16 milijuna za razvoj gospodarstva i poduzetništva, a u 2019. izdvojit će se dodatnih 4,5 milijuna kuna.

Uzimajući u obzir navedeno finalna kamatna stopa će se za nove investicije kretati u iznosu od 0,9 do 2,00% te za trajna obrtna sredstva u iznosu od 1,60 do 2,00%, prilikom čega je za obje namjene maksimalni iznos kredita 1,5 milijuna kuna uz maksimalan rok otplate 10 godina.

Više na poveznicama: Glas Istre, Regional Express, IstraTerraMagica, Pulska Svakodnevnica, MedulinFM