Radionica o razvoju konkurentnosti i inovacijama u zelenoj i pametnoj mobilnosti: INFOBIP PREDSTAVIO SVOJA PAMETNA DIGITALNA RJEŠENJA

Radionica o razvoju konkurentnosti i inovacijama u zelenoj i pametnoj mobilnosti: INFOBIP PREDSTAVIO SVOJA PAMETNA DIGITALNA RJEŠENJA

Istarska razvojna agencija jučer je, kao partner u europskom projektu "Green Mind", organizirala prvu u nizu radionica na temu razvoja konkurentnosti i inovacija u industriji tzv. zelene i pametne mobilnosti. Okupila je tridesetak sudionika iz javnog i privatnog sektora koji su imali prilike iz prve ruke čuti iskustva uspješnih istarskih poduzetnika i tvrtki koje su u svom radu već učinile iskorak prema inovacijama na tom području.

Jedna od tih kompanija je i globalno uspješan vodnjanski Infobip koji je predstavio svoja pametna digitalna rješenja za mobilnost s naglaskom na lakšu dostupnost informacija za korisnike.

"Cilj je prije svega bio informirati sudionike o svemu onome što Infobip radi, a nakon toga sam dao i nekoliko primjera korištenja naših tehnologija u praksi kad je u pitanju smart transport. Jedan od tih primjera je naša suradnja s aviokompanijama koja omogućava putnicima da nakon rezervacije svoju kartu dobiju primjerice putem WhatsApp aplikacije, na isti način se može prijaviti izgubljena prtljaga i komunicirati direktno s kompanijom i zračnom lukom, što cijeli postupak čini puno bržim i jednostavnijim", kazao je Matija Ražem iz Infobipa.

Predstavljen je i zajednički projekt Pulaprometa i Plinare vezan uz nabavku novih autobusa koji će imati pogon na plin, gradski projekt korištenja i dijeljenja električnih bicikala, projekt električnog romobila te pametna digitalna rješenja za naplatu i organizaciju parkinga. Vrijednost projekta "Green Mind" je 12 milijuna kuna, a financira se iz programa prekogranične suradnje Mediteran.

Izvor: Glas Istre