Pozor, istarski startupi: Tehnološki inkubator Metris otvara svoja vrata!

Kao jedan je od novih projekata Istarske razvojne agencije (IDA) svoja je vrata, preneseno i doslovno, otvorio tehnološki inkubator METRIS. Ovaj je inkubator zamišljen kao mjesto gdje mlade tvrtke iz Pule, okolice i ostatka Istre mogu naći prostor za svoje urede, ali i tehničku i savjetodavnu podršku kako bi mogli uspješno razvijati svoje ideje i poslovanje. Pulski inkubator Metris s jedne strane mladim poduzetnicima i  inovativnim startupima nudi uređene i opremljene uredske prostore uz subvencioniranu cijenu najma . Sam prostor sastoji se od 10 modularnih ureda koji se mogu prilagođavati potrebama korisnika, a startupima je na raspolaganju i dvorana za sastanke i prezentacije te učionica za daljnju edukaciju. Zakupnina za poslovne prostore usklađena je s tržišnom cijenom, a  subvencionirane cijene najma ovise o stupnju  razvoja startupa te vremenu provedenom u inkubatoru. Osim prostora, inkubator želi startupima omogućiti tehničku podršku i različite usluge koje bi im mogle pomoći u razvoju razvoju i poslovanju, poput treninga zaposlenika, consultinga, i marketinga.U inkubatoru se sada nalazi 5 mladih tvrtki  iz IT sektora, sektora obnovljivih izvora energije te biotehnoloških znanosti. Inkubator je realiziran sredstvima EU, a biti će biti sastavni dio budućeg Tehnološkog parka Istra. Kako dosad u Puli i Istri nije bili sličnih institucija namijenjenih upravo tehnološkim tvrtkama, inkubator bi mogao uvelike potaknuti ovu djelatnost u regiji. Jedna od tvrtki u inkubatoru je i Tailored Development, tvrtka specijalizirana za WordPress rješenja, čiji je suosnivač Emanuel Blagonić opisao ukratko što novi inkubator znači za istarske startupe:

Kada imate dobru ideju vjerojatno je možete razraditi i iz dnevnog boravka, no kvalitetni radni prostor je ono što će vam dati dodatni poticaj u vašem radu. Otvaranje tehnološkog inkubatora nama je svojevrstan vjetar u leđa jer unutar inkubatora planiramo održavanje radionica i predavanja. Na taj način nadamo se da ćemo i Pulu uvrstiti na kartu budućih tehnoloških centara Hrvatske, kao što su to učinili kolege iz Zagreba, Osijeka, Rijeke ili Splita.
U inkubatoru ima mjesta za još nekoliko tvrtki, a svi zainteresirani pozivaju se da se jave voditeljici Tehnološkog inkubatora METRIS, Sanji Kantaruti, na e-mail adresu sanja.kantaruti[at]ida.hr ili brojeve telefona 052 388 110 i 099 2123584. Link na članak ovdje.