PREDSTAVNICI IDA-E U BARIJU SUDJELOVALI NA DRUGOM SASTANKU PARTNERA U SKLOPU PROJEKTA IN4BLUE

PREDSTAVNICI IDA-E U BARIJU SUDJELOVALI NA DRUGOM SASTANKU PARTNERA U SKLOPU PROJEKTA IN4BLUE

Dana 16. i 17. listopada 2024. godine u prostorijama Technopolis Bari održan je drugi sastanak partnera u sklopu projekta IN4BLUE (Social impact INcubators FOR strenghtening the capacity of Adriatic region to support the sustainable industry transformation of the BLUE economy sector) čiji je cilj izgraditi i aktivirati prekograničnu sustavnu potporu za jačanje intelektualnih vještina i kapaciteta ključnih razvojnih dionika (pomorski prijevoz, održivi turizam, kreativne industrije i sl.) da djeluju i postanu dio aktivnosti digitalne i zelene tranzicije u sektoru plave ekonomije.

Na projektnom sastanku na kojem se raspravljalo o budućim projektnim aktivnostima prisustvovalo je ukupno 6 projektnih partnera s područja Italije i Hrvatske te pridruženi partner ARTI Puglia – Agenzia Regionale per la Tecnologia e l’Innovazione. 
Istarska razvojna agencija je vodeći partner, dok ostali projektni partneri su: INOVAcija Zadar, IRI Centar d.o.o., znanstveno-tehnološki park Technopolis PST Bari, Venetian Cluster i Regija Friuli Venezia Giulia, dok su pridruženi partneri: Istarska županija, Grad Kaštela i ARTI Puglia.

Vodeći partner - Istarska razvojna agencija kao glavni koordinator projekta ima zaduženje provoditi brojne projektne aktivnosti: implementirati kreativne programe i događanja, organizirati treninge i programe usavršavanja te pripravničke programe za male i srednje poduzetnike na međunarodnoj razini u području plave ekonomije. 

Višegodišnji prekogranični projekt IN4BLUE financira se kroz program INTERREG Italija - Hrvatska, a usmjeren je na tematsko područje „Održivi plavi rast kroz jačanje poduzetničkih vještina te inovativnu suradnju dionika u području plave ekonomije (pomorski prijevoz i obalni turizam)“. 
Ukupan predviđeni budžet projekta je 1.390.779,00 EUR, od čega je za IDA-u kao vodećeg partnera namijenjeno 354.600,00 EUR.