PREDSTAVNICI IDA-E SUDJELOVALI NA DRUGOM SASTANKU PARTNERA U SKLOPU PROJEKTA TOFOLA

PREDSTAVNICI IDA-E SUDJELOVALI NA DRUGOM SASTANKU PARTNERA U SKLOPU PROJEKTA TOFOLA

Dana 3. listopada 2024. godine u prostorijama Sveučilišta u Padovi održan je drugi sastanak partnera u sklopu projekta TOFOLA (Tourism in the forests and green lagoons of the Adriatic through historic wooden boats) koji je usmjeren na razvoj novih održivih turističkih proizvoda na prekograničnom području. Sastanku na kojem se raspravljalo o provedenim, ali i budućim projektnim aktivnostima prisustvovalo je ukupno 8 projektnih partnera s područja Italije i Hrvatske na čelu s vodećim partnerom – CONSORTIA CENTRE (CC) iz Italije.

Glavni cilj projekta je diverzifikacija trenutne turističke ponude na sjevernom jadranskom području u svrhu identifikacije novih turističkih itinerera (kontinentalnih i obalnih) koncipiranih kao jedinstveni turistički proizvod, temeljenih na korištenju tradicionalnih drvenih brodova (npr. batana). 

Aktivnosti IDA-e su primarno usmjerene na izradu videozapisa (storytellinga) o tradicionalnoj brodogradnji, pripremu studije poslovnog modela za podršku razvoju novih turističkih proizvoda na pilot područjima te organizaciju novih turističkih itinerara za povezivanje šumskih područja s obalnim i lagunskim područjima.

Projekt TOFOLA odobren je za financiranje u sklopu programa Interreg Italy-Croatia 2021-2027., strateško područje – kultura i turizam u svrhu održivog razvoja. 
Ukupan predviđeni budžet projekta je 1.898.742,28 EUR, od čega je za IDA-u kao partnera namijenjeno 277.000,64 EUR.