5. Festival Istarskog češnjaka 3. – 4. kolovoza u Poreču

5. Festival Istarskog češnjaka 3. – 4. kolovoza u Poreču

U subotu 3. i nedjelju, 4. kolovoza Trg slobode u Poreču ugostit će peto izdanje popularnog Festivala istarskog češnjaka. Organizatori su kao i prijašnjih godina Udruga proizvođača istarskog češnjaka, Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije, Klaster za promociju proizvoda iz Istre i IQ oznaku Istarske razvojne agencije (IDA), te Grad Poreč, Grad Buje i Grad Buzet.

Festival se otvara u subotu u 10 sati, kada će svoje proizvode na štandovima predstaviti deset OPG-ova koji proizvode istarski češnjak (OPG Calabura iz Vižintina kod Oprtlja, OPG Ekonomija iz Svete Nedelje, OPG Zvijezdana Križmanić iz Ježenja kod Pazina, OPG Vilim Jakša iz Cerovlja, OPG Dario Antonac iz Oprtlja, OPG Stanko Bratović iz Muntrilja, OPG Dean Pamić Nefat iz Pazina, OPG Zoran Celić iz Krbuna kraj Pićna, OPG Ivan Radetić iz Jakići Gorinji, i OPG Nikol Udovičić iz Rovinja).

Nakon otvaranja, u subotu u 10.30 sati dodijelit će se i oznaka IQ (Istrian Quality) za iznimnu kvalitetu češnjaka koju će dobiti proizvođači za istarski crveni češnjak, istarski rozi češnjak i za istarski ljubičasti češnjak.

Udruga proizvođača istarskog češnjaka počela s radom u veljači 2018., te broje više od dvadesetak članova.

Festival traje subotu i nedjelju od 10 do 20 sati na Trgu slobode u Poreču.