Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava Potpora MSP-ovima Istarske županije u zelenoj tranziciji putem proizvodnih inovacija

Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava Potpora MSP-ovima Istarske županije u zelenoj tranziciji putem proizvodnih inovacija

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, pokrenulo je e-savjetovanje vezano uz JTF poziv „Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava Potpora MSP-ovima Istarske županije u zelenoj tranziciji putem proizvodnih inovacija“, koje možete pogledati na poveznici.

 

Javno savjetovanje je otvoreno do 02. kolovoza 2024. godine. Pozivamo Vas da se uključite u e- savjetovanje sa primjedbama i sugestijama, ali i sa ciljem pravovremenog informiranja oko predmetnog poziva koji će uskoro biti otvoren, a koji ima za cilj potaknuti ulaganja mikro, malih i srednjih poduzeća na području Grada Pule i Labinštine (Grad Labin, Općine Kršan, Sveta Nedelja, Pićan i Raša) na ulaganja koja vode inovacijama organizacije poslovanja, inovacijama procesa ili proizvodnim inovacijama koje na tržište donose nove proizvode i usluge, a koji su usmjereni prema zelenoj tranziciji (primjerice, povećanje učinkovitosti u korištenju resursa, povećanje energetske učinkovitosti ili smanjenje negativnih učinaka na okoliš) i digitalnoj tranziciji (primjerice, inovativne digitalne usluge, digitalizacija poslovanja). Poziv odgovara jednom od ciljeva Teritorijalnog plana pravedne tranzicije (TPPT-a) u dijelu doprinosa smanjenju udjela regionalnih emisija stakleničkih plinova, odnosno prelasku na emisijski neutralno gospodarstvo.

 

Sama svrha poziva je jačati konkurentnost i otpornost te postići diversifikaciju poslovanja mikro, malih i srednjih poduzeća na području Grada Pule i Labinštine te usmjeravanje razvoja u skladu s principima zelene i digitalne tranzicije, kako bi se umanjili socioekonomski izazovi koji proizlaze iz tranzicije prema klimatskim i energetskim ciljevima Unije za 2030. godinu i viziji klimatsko neutralnog gospodarstva do 2050. godine, na temelju Pariškog sporazuma, posebno uključujući gubitak radnih mjesta.