POZIV NA ODRŽAVANJE JAVNOG DOGAĐAJA "NATURA 2000“ NA MALOM MOLU U ROVINJU

POZIV NA ODRŽAVANJE JAVNOG DOGAĐAJA "NATURA 2000“ NA MALOM MOLU U ROVINJU

U sklopu EU projekta „Snagom Tehnologije, Edukacijom i Motivacijom udruga za popularni STEM“ (STEM udruga za popularni STEM), UP. 04.2.1.10.0065, Morski obrazovni centar Pula (MOC Pula) poziva sve zainteresirane da se u ponedjeljak 22. svibnja 2023. godine s početkom u 13:00 sati pridruže javnom događaju na temu važnosti „Natura 2000“ područja koji će se održati na malom molu u centru Rovinja.

Cilj javnog događaja je povećanje znanja i podizanje svijesti javnosti o Natura 2000 staništima te o potrebi njihova očuvanja i pravilnog gospodarenja. Prikazat će se bioraznolikost područja NATURA 2000 - Zapadna Istra, kao važnog staništa za mrijest i rast morskih organizama i njen značaj za lokalnu zajednicu. Pobliže će se upoznati s vrstama koji obitavaju na ovom području s posebnim naglaskom na invazivne vrste. Događaj je namijenjen široj javnosti s naglaskom na učenike osnovnih i srednjih škola.  

Teme:

  • Određivanje fizikalno-kemijskih parametara morske vode
  • Morski mikrosvijet
  • Beskralješnjaci dna
  • Ribe i riblja mlađ
  • Podvodni dron

Ukupna vrijednost Projekta „Snagom Tehnologije, Edukacijom i Motivacijom udruga za popularni STEM – STEM udruga za popularni STEM“ je 2.462.021,59 kn, od čega je 2.092.718,35 kn sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ovih uputa isključiva je odgovornost Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva. Sadržaj dokumenta isključiva je odgovornost udruge Morski obrazovni centar Pula.