IDA: Novi poduzetnički inkubator Verzi u Buzetu odlična je prilika za razvoj poduzetničke zajednice sjeveroistočne Istre

IDA: Novi poduzetnički inkubator Verzi u Buzetu odlična je prilika za razvoj poduzetničke zajednice sjeveroistočne Istre

U srijedu, 4. svibnja 2022. godine direktor Istarske razvojne agencije, dr.sc. Boris Sabatti sa suradnicima boravio je u Gradu Buzetu te je tom prigodom posjetio i novi suvremeno opremljeni Poduzetnički inkubator i coworking prostor Verzi, otvoren u siječnju ove godine u istoimenoj palači iz 17. stoljeća u samom centru staroga grada Buzeta. Gradonačelnik Grada Buzeta Damir Kajin te direktor IDA-e Sabatti izrazili su spremnost na međusobnu suradnju u aktivnostima poticanja razvoja poduzetničkog okruženja u Gradu Buzetu, obzirom da dugogodišnje djelovanje i iskustvo IDA-e u navedenom segmentu, kao i aktivnosti koordinacije mreže poduzetničkih inkubatora i coworking prostora u Istarskoj županiji. 


Sabatti je pritom naglasio kako je novi poduzetnički inkubator Verzi u Buzetu odlična prilika za razvoj poduzetničke zajednice sjeveroistočne Istre te istaknuo potencijal suradnje s gospodarskim subjektima u Buzetu u funkciji gospodarske revitalizacije starogradske jezgre grada Buzeta.
Mali centar za potporu poduzetništvu u rekonstruiranoj i prenamjenjenoj baroknoj palači zahvaljujući EU fondovima, namijenjen je novoosnovanim poduzećima i obrtima te onima do tri godine poslovanja. Poduzetnički inkubator sastoji se od 6 zasebnih uredskih poslovnih prostora i 6 do 8 boks ureda te jedne polivalentne dvorane i pratećih sadržaja, sveukupno 487 četvorna metra korisne površine te je spreman za prihvat novih korisnika.
Grad Buzet objavio je natječaj za nove stanare Poduzetničkog inkubatora Verzi, na adresi Josipa Fabijančića 7A, a uvjeti natječaja i sva potrebna dokumentacija za povlašteni zakup poslovnog prostora objavljeni su na sljedećoj poveznici.