U Padovi održan sastanak u sklopu projekta QNEST

U Padovi održan sastanak u sklopu projekta QNEST

Djelatnici IDA-e sudjelovali su na sastanku partnera projekta QNEST - „Quality Network on Sustainable Tourism“ koji se održao 29. – 30. listopada u Padovi. Na sastanku je bilo govora o predstavljanju pilot aktivnosti partnera u domeni održivog turizma. Nakon sastanka održana je prezentacija  inovativnih turističkih ruta koje je osmislio projektni partner Unioncamere del Veneto. Na sastanku se raspravljano i o nadolazećim projektnim aktivnostima te su partneri pozvani na finalnu konferenciju projekta na kojoj će se između ostalog predstaviti i inovativne turističke rute u Istri. 

Projekt „QNEST“ - „Quality Network on Sustainable Tourism“ projekt je koji je IDA-i odobren za financiranje iz transnacionalnog programa Adrion, ukupne vrijednosti 10,3 milijuna kuna te  je u provedbi od siječnja 2018. do prosinca 2019. godine.
Vodeći partner projekta je Sveučilište Salento iz Leccea (Italija) dok su ostali partneri Univerza na Primorskem (Slovenija), Tehnološki institut Epirus (Grčka), Gospodarska komora Xanthi (Grčka), Ministarstvo ekonomije (Crna Gora). Cilj projekta je unapređivanje i valorizacija kulturne, tradicionalne i ekološke baštine jadransko jonskog područja. Kroz projekt će se razvijati lokalni brendovi, a na području Istre raditi će se na razvijanju znaka IQ oznake.