Metris - Centar za istraživanje materijala Istarske županije

Početkom 2015. godine IDA-in odjel za istraživanje i razvoj - Centar za istraživanje materijala Istarske županije – METRIS izdvojio se u zasebnu poslovnu jedinicu;  Ustanovu Centar za istraživanje materijala Istarske županije METRIS.
Osnivanjem Centra za istraživanje materijala Istarske županije - METRIS stvorena je infrastrukturna baza za istraživanje i razvoj kao preduvjet razvoja inovacija i primjene novih tehnologija u proizvodnji. 
METRIS je organizacija za istraživanje i širenje znanja osnovana kao strateški bitan subjekt za provedbu EU i nacionalnih projekata istraživanja i razvoja, za unaprjeđenje gospodarstva unaprjeđenjem materijala i proizvoda, za zakonsku kontrolu kvalitete materijala kao podrška industriji, za potporu u inovacijama malom i srednjem poduzetništvu, za unaprjeđenje studentskih programa, podršku znanstvenom sektoru te za provedbu popularizacije znanosti i stručnih edukacija iz STEM područja.
Centar posluje u skladu s normom HRN EN ISO 17025 te raspolaže s modernom istraživačkom opremom raspoređenom u 3 odjela; mehanički, kemijski i biotehnološki..
METRIS svojim značajem predstavlja most suradnje između znanstvenih i razvojnih institucija te gospodarstva, a namjera nam je ići i korak dalje - potaknuti nastanak regionalnog Centra kompetencije za napredne materijale (CEKOM) , koji će stvoriti osnove za gospodarski razvoj temeljen na znanju i novim tehnologijama te je stoga navedeni strateški projekt kandidiran na natječaj iz ESI fondova.

Više o METRIS-u potražite na stranici www.centarmetris.hr.

Kontakt: