05.06.18.

Visoka delegacija Županije Zapadnohercegovačke u posjeti Istarskoj županiji

U utorak, 5. lipnja 2018. godine upriličen je u sjedištu Istarske razvojne agencije u Puli  prijem za visoku delegaciju Županije Zapadnohercegovačke, predvođenu Predsjednikom Vlade Zdenkom Ćosićem, koja boravi u dvodnevnoj posjeti Istri.

Gostima su se uvodno obratili predsjednik Skupštine Istarske županije Valter Drandić i direktor Istarske razvojne agencije dr.sc. Boris Sabatti te su izrazili zadovoljstvo što Županija Zapadnohercegovačka već treći put bira Istarsku županiju i  njezine jedinice lokalne samouprave kao primjer dobre prakse za posjetu te su istaknuli spremnost na suradnju u razvojnim projektima kao i u razmjeni znanja i iskustva.

Dr.sc. Ezio Pinzan, v.d. pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu detaljnije je predstavio razvojne programe s naglaskom na Fond za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre,  dok  je Aleksandar Matić, pročelnik Ureda Grada Pule istaknuo značaj razvojnih planova Grada Pule, posebno onih u sklopu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU).

Direktor IDA-e dr.sc. Boris Sabatti predstavio je nadalje detaljnije programe podrške koje IDA pruža poduzetnicima i jedinicama lokalne samouprave u Istarskoj županiji, dok se direktor Agencije za ruralni razvoj Istre Igor Merlić osvrnuo na razvojne planove i programe AZRRI-a, posebice u pogledu revitalizacije autohtonih istarskih pasmina poput boškarina i magarca te rada Centra za maslinarstvo.

Delegacija će u sklopu posjete boraviti i u Gradu Labinu, gdje će se upoznati s razvojnim planovima i programima, s naglaskom na gospodarstvo te će posjetiti tamošnju poduzetničku zonu.