01.06.18.

Sabatti izrazio punu podršku projektu uspostave Poduzetničkog inkubatora „PAZIN UP“

U srijedu, 30. svibnja 2018. godine predstavljen je široj javnosti u Pazinu započeti projekt uspostave Poduzetničkog inkubatora „PAZIN UP“, koji se financira iz ESI fondova te čiji je cilj uspostava poslovno-potporne infrastrukture u centru Pazina s vezanim uslugama za poduzetnike početnike.

Dr.sc. Boris Sabatti, direktor Istarske razvojne agencije, u uvodnom je obraćanju izrazio punu podršku Gradu Pazinu u provedbi ovog projekta te se osvrnuo na iskustva IDA-e kao jedne od relevantnijih institucija poduzetničke podrške u Istarskoj županiji. IDA već dugi niz godina uspješno upravlja s 2 poduzetnička inkubatora u Puli u kojima je do sada inkubirano gotovo 60 poduzetnika početnika, a najuspješniji primjer inkubiranih poduzeća svakako je tvrtka Infobip iz Vodnjana, koja danas broji preko 1.300 zaposlenika. Uz želju da se i u pazinskom inkubatoru ostvare takvi uspjesi Sabatti je najavio nastavak započetih aktivnosti umrežavanja poduzetničkih inkubatora i co-working prostora u istarskim gradovima i općinama, u koje će biti uključen i pazinski inkubator te svi vezani početnici, a sve s ciljem jačanja poduzetničke klime u Istarskoj županiji.

Ovim projektom vrijednim 2,8 milijuna kuna povećat će se dostupnost poduzetničke infrastrukture poduzetnicima u Pazinu i okolici, istaknuo je gradonačelnik Krulčić, te im se pružiti uvjeti za poboljšani rast i razvoj, potaknuti investicije i otvoriti nova radnih mjesta.