25.05.18.

IDA partner na novom EU projektu "EduIT - jačanjem informatičkih vještina za zanimanja budućnosti"

Projektom "EduIT -  jačanjem informatičkih vještina za zanimanja budućnosti" provodit će se set aktivnosti kojima će se mlade nezaposlene osobe u Istarskoj županiji jačati informatičkim znanjima, vještinama i kompetencijama koje su poslodavci istaknuli kao važne pri odabiru novih zaposlenika. Učenike osnovnih i srednjih škola motivira se za odabir IT zanimanja budućnosti i dodatno informira o važnosti IT vještina. Projekt za cilj ima izradu i provedbu programa kojima se vrši intervencija na tržištu rada u Istarskoj županiji.

Uloga Istarske razvojne agencije, kao jednog od partnera na projektu, organizacija je i provedba niza edukacija na teme; Uvod u poduzetništvo, Financiranje start-up-ova, Digitalni marketing i društvene mreže te Prezentacijske vještine, koje su prvenstveno namijenjene mladim nezaposlenim osobama. 

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, a uz nositelja projekta Politehnika Pula, u projektu kao partneri osim IDA-e sudjeluju i Istarska županija, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli - Studentski centar Pula te Hrvatska obrtnička komora - Obrtnička komora Istarske županije. Vrijednost projekta iznosi 835.609,74 kuna, a trajanje 18 mjeseci.