23.02.18.

Pulski EDIC u radnoj skupini Europske komisije

Europe Direct Informacijski centar Pula-Pola dio je europske mreže informacijskih centara Europe Direct (EDIC), osnovanih od Europske komisije, posredstvom njene Glavne uprave za komunikaciju i Predstavništva Europske Komisije u Hrvatskoj, u svrhu informiranja europskih građana i promicanja građanskog sudjelovanja na lokalnoj i regionalnoj razini, te promicanja dijaloga o pitanjima EU-a i suradnje s ostalim informacijskim mrežama i kontaktnim točkama u EU-u ili na lokalnoj razini. Uz Istarsku razvojnu agenciju, partneri u projektu su Grad Pula, Istarska županija i Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Informacijski centar EDIC Pula-Pola zbog svog je sustavnog i kvalitetnog rada te bogatog iskustva u kontaktu i radu s građanima predložen od predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj da predstavlja sve informacijske centre iz Hrvatske u radnoj skupini zajedno s kolegama iz drugih zemalja članica te kolegama iz Glavne uprave za komuniciranje Europske komisije. Radna skupina imat će savjetodavnu ulogu za sadržaj i format publikacija te web sadržaje namijenjene svim građanima Europske Unije.

- Riječ je o još jednom priznanju za naš informacijski centar EDIC, koji je od svog osnutka 2014. godine do danas imao ključnu ulogu u pružanju relevantnih informacija našim sugrađanima o svim pitanjima koji se odnose na EU. Nedavno je Europska komisija EDIC-u odobrila sredstva, više od pola milijuna kuna, za nastavak rada do 2020. godine što je samo dokaz da su rad i značaj EDIC-a prepoznati i van naših granica, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

U Bruxellesu će se u lipnju održati Opći godišnji sastanak predstavnika Europe Direct Informacijskih centara nakon kojeg će se održati prvi sastanak radne skupine za sadržaj i format publikacija i web sadržaja za građane Europske Unije. Radna skupina sastajat će se jednom godišnje kako bi zajedno s kolegama iz svih zemalja članica te kolegama iz Glavne uprave za komuniciranje Europske komisije što bolje kreirali i prilagodili sadržaj i format publikacija te web sadržaja namijenjenih građanima Europske unije.