29.06.18.

Održana radionica za provedbu projekata iz programa Interreg Italija Hrvatska

U utorak, 26. lipnja 2018. u Veneciji je održana radionica vezana za provedbu projekata iz programa Interreg Itaija Hrvatska na kojoj su prisustvovali i djelatnici IDA-e. Projekti iz poziva Standard + započeli su sa provedbom u mjesecu siječnju 2018. te završavaju sa mjesecom lipnjom 2019. godine. Trenutno IDA provodi tri projekta iz navedenog programa a to su: 

Projekt ATLAS - Adriatic Cultural Tourism Laboratories ukupne vrijednost 7,3 milijuna kuna, koji se financira iz programa Italija - Hrvatska usmjeren je na jačanje i razvoj informatičkih alata u svrhu promocije održivog kulturnog turizma kao neiskorištenog potencijala u ruralnim područjima. Konkretan cilj u Istarskoj županiji je  prvenstveno omogućiti dostupnost objekata kulturne baštine na području Istarske županije osobama sa invaliditetom, ali i povećati vidljivosti  postojeće turističke ponude putem novih digitalnih aplikacija.

Projekt TRANSPOGOOD - Transport of goods platform, ukupne vrijednosti 8,8 milijuna kuna ima za cilj poticati multimodalnost  te integrirani pristup u razvoju kanala i pametnih mreža u transportu roba u prekograničnom području putem razvoja zajedničkih informatičke platforme, što je preduvjet i za bolji razvoj teretnog prometa u Istarskoj županiji te poticanje poslovanja malih i srednjih poduzeća u navedenom sektoru.

Projekt BEAT - Blue enhancement action for technology transfer ukupne vrijednosti 7 milijuna kuna ima cilj potaknuti razvoj i u sektoru plave ekonomije u programskom području u Istarskoj županiji provesti će se pripremne pilot aktivnosti i studije podmorja za strateški projekt izgradnje Terminala za pomorski putnički promet Luke Pula.